From || Sesedap Rasa Jee || |
ha, sebelum wani sambung baca buku (ada exam esok), meh nk kongsi tips sket pasal nk melicinkan topping cream cheese.
topping cream cheese ni mcm yg semua tahu, dia mmg lembik/lembut. so, mmg susah nk lepa atas kek.
wani dulu pun mmg berpeluh2 la nk ratakan n nk kasi tutup lubang2 tu. hehe. susah sket la nk deal ngan cream cheese ni.
tp satu hari tu wani try levelkan topping cream cheese ni ngan spatula yang disiram/direndam air panas.
alhamdulillah, sgt cantik! *haruslah puji diri sendiri kan* hehehee
tapi mmg wajib keep on rendam/siram spatula tu ngan air panas la. pastu lap, baru lenggok2 kan atas cream cheese yg ada atas kek. siram/rendam, lap, lenggok2. siram/rendam, lap, lenggok2. gitulah seterusnya sampai nampak sedap mata memandang. hee
ala, mcm kt S*cret *ecipe la, diorg kan guna pisau yang panas (disiram air panas dilap) untuk potong kek2 kt sana. tujuannya adalah untuk elakkan kek yang dipotong tu sememeh/comot.
sekian melaporkan dari bilik tidur, sambil pegang buku. hee. okeh. selamat mencuba ye bakers sekalian!
sape2 yang lebih terer/ada tips lain, sile kongsi, dapat pahalee, aameeen, insyaAllah~
n sape yang dh cube, sile bg respon. kot2 boleh di eksperimen lagi. hehe
From || Sesedap Rasa Jee || |
cuma, itulah yang wani cuba. hehe. salah silap, harap maaf ye.
ini hanya perkongsian dari seorang weekend self-taught baker ^^,
semoga bermanfaat, wassalaam~
No comments:
Post a Comment