Pengganti Kepada Gula Putih - Gula Asli Dari Daun Stevia. Klik untuk Info

Promosi Magic Cookies Maker / Mesin Mee / Mesin Pasta / Mesin Tart, Biskut Raya, Cookies!!

Magic Cookies Maker a.k.a Pasta Maker a.k.a Mesin Mee, a.k.a Mesin Tart Gulung

berminat? jangan tunggu lama-lama. boleh email wani di: syazwaniadnan@gmail.com

Friday, May 14, 2010

Baked Tortilla with Alfalfa Sprout

untuk sesiapa yang buat Atkins, tortilla ni hanya boleh dimakan selepas induction atau 2nd phase. atau juga selepas mendapat berat badan yang memuaskan.


Bahan-bahan:
  • wholewheat tortilla (jenama first choice)
  • alfalfa sprout
  • 5 sudu besar yogurt
  • 1 sudu kecil minyak zaitun
  • 1 sudu kecil lada hitam


Cara-cara:
  1. ambil sekeping tortilla, lipat dua. potong.
  2. potong setiap bahagian menjadi 4 keping tiga segi.
  3. panas kan pan/nonstick pan. bakar tortilla sehingga garing.


untuk sos:
  1. satukan semua bahan selain sprout. sebatikan.
  2. curahkan ke atas sprout. dan hidangkan bersama tortilla.

4 comments:

myoliza said...

teringin gak nk merasa tortilla ni,..sedap tak,..apa rasa nyerr ;-D

|| syazwaniadnan || said...

wani dah pernah buat tortilla wrap (mcm kt blog syima's kurang karbo tu). tapi wani prefer baked ones. rasa dia for sure lah lain kan.. he he. akk tryla ;

kucingorengemok said...

waaahh, diet rupanya! bila laa kita nak dapat 'hidayah' ni, asik dapat idea nak makan kat mana je! :)

|| syazwaniadnan || said...

KOG, itu pun perlu! ;p
he he